Search
  • het Kiesrechtfestival

Amsterdamse raadslid Hala Naoum Néhmé (VVD) en Utrechtse raadslid Floor de Koning (GL) in gesprek.

Het Kiesrechtfestival is erg blij dat deze politica's aanwezig zijn bij het festival. Samen gaan ze in gesprek over waarom ze politiek actief zijn, hun drijfveren en hoe werkt zo'n gemeenteraad eigenlijk.

Hala Naoum Néhmé (VVD) Sinds de laatste gemeenteraadsverkiezingen is Hala (links op de foto) lid van de Amsterdamse gemeenteraad voor de VVD. Ze mag het woord voeren over wonen, bouwen en ruimtelijke ordening. Daarnaast werkt sinds 2014 Hala als econoom op het ministerie van Financiën. In haar vrije tijd is Hala een grootverbruiker van kunst en cultuur. Als ze zichzelf in enkele woorden zou moeten omschrijven dan zou ze ‘beschouwende denker’ zeggen.

Floor de Koning (GL) Floor (rechts op de foto) zit namens Groenlink in de Utrechtse gemeenteraad. Floor is gefascineerd door politiek, maar wordt vooral gedreven door de mogelijkheid om de wereld mooier te maken. Als gemeenteraadslid in Utrecht merkt zij dat echte invloed mogelijk is in de politiek. Bijvoorbeeld dat een gebied behouden blijft voor natuur door een tijdig amendement. Met alles wat zij doet wil ze bijdragen aan de draai naar een duurzame toekomst.

10 views0 comments

Recent Posts

See All

©2019 by het Collectief